21 Ağustos 2013 Çarşamba

Açık Mektup



Sayın Yetkili;

Bu bir sitem mesajıdır, haberiniz olsun istedim.

Yıllar önce ben henüz çocukken kanalınızda birçok çizgi film izleyerek büyüdüm. Sonraları neler yaptım pek hatırlayamıyorum lakin Sailor Moon ile başlayan bir anime maceramı, kabul etmeliyim ki, size borçluyum

Tahmin edeceğiniz üzere sitemim, Leyla İle Mecnun dizisinin yayından kaldırılmasındandır. 3 yıldır iyisiyle kötüsüyle bu samimi diziyi bizlerle buluşturduğunuz için öncelikle teşekkürler. İtiraf etmeliyim ki dizinin ilk bölümüne rastladığımda ‘bu ne saçma dizi çevirin ya’ demiştim. Biraz geç de olsa tek bir öneri ile dizinin ilk sezonunu izledim ve ikinci sezon için beklemeye koyuldum. Şimdiye dek kanalda yayınlandığında izlemediğim bölümü hiç olmadı. Ara sıra ‘yarın interneti beklesem de tek bir cümlesini bile kaçırmadan izlesem mi acaba’ diye düşündüğüm oldu. Ama televizyonumuzda reiting cihazı olmamasına rağmen diziyi tvden izlemek benim için kanala bir teşekkürdü. Yeni bir sezon olsaydı son iki sezonda yaptığım gibi yine (önce Çarşamba) sonraları pazartesi günlerini bekleyecektim. Oysa şimdi sizin (altında başka sebep vardır yoktur bilemiyorum) reitingleri öne sürerek diziyi yayından kaldırdığınız haberleri okuyorum. Bir zamanlar reiting ölçümlerine bile katılmayan bir kanalın şimdi tabiri caizse bunu bahane ederek diziyi sonlandırması hiç samimi gelmiyor maalesef. Üstelik yayınladığı neredeyse her bölümde sosyal medyada Dünya’da en çok konuşulan konulara girmesi de yine maalesef bu ölçümlere güvenmemem gerektiğini hatırlatıyor bana.

Leyla İle Mecnun, bu televizyonlarda daha önce yapılmamış bir şeyi başardı. Başlarda ‘ay ne saçma bu ya’ derken sonraki bölümde ‘Mecnundur tabi yapar o’ diyebildik. Her bir karakteri içimizdeki bir parçayla bütünleştirebildik. Kötü karakteri de dinledik biz. Onları da anladık. İzleyenlerin gönüllerine dokunmayı başardı bu dizi.

Dileğim odur ki Leyla İle Mecnun’u izlemeye TRT1’de devam edebiliriz. Yok siz bahanelerle elveda derseniz eğer, umarım başka bir kanalda tıpkı sizde olduğu gibi müdahale edilmeden izleyebiliriz. Ha eğer o da olmazsa bunca insanın gönlü kırılmış yarıda bırakılmış olarak biz de bir ‘Elveda.’ deriz. Ne yapalım bunca insanın gözünüzde değeri yokmuş der geçeriz belki yine izleriz kanalı ama gönül bir kere kırılınca maalesef geri dönmüyor.

Saygılarımla...